foto_annemarie

Annemarie van den Brink is (kinderboeken)auteur, schrijfcoach en tekstschrijver. Ze geeft schrijftrainingen
en -workshops.

annemarie & contact

over annemarie

Wilde je vroeger al schrijver worden?
Ja, en juf, zwemjuf of filmster. Als kind schreef ik schriften vol verhalen en gedichtjes. En toen ik een tiener was schreef ik twee meidenboeken. Computers waren er nog niet, mijn moeder typte alles op de typemachine en mijn oma las alles na.

Hoe word je schrijver?
In mijn studie en werk vond ik schrijven altijd het leukst. Omdat ik nog beter wilde leren schrijven, volgde ik cursussen bij Mirjam Oldenhave en Benny Lindelauf, Jolanda Loof en Margriet van Bebber. In 2006 verscheen mijn eerste boek: een verhalenboek voor kleuters. Schrijver ben je voor een deel al, maar om het te worden moet je blijven doorzetten!

Hoe kom je op een idee voor een boek?
Als je goed om je heen kijkt komen de ideeën vanzelf. Kinderen die opscheppen tegen elkaar. Een jongetje dat heel nodig moet, maar netjes in de rij moet blijven staan. Een grot met geheimzinnige tekens. Ezels die niet zonder elkaar kunnen. Verloren spullen op straat of op het strand. Mijn hoofd is net een bioscoop, wat ik bedenk zie ik zo voor me.

Waar woon je?
In Utrecht, samen met mijn man Rick en onze drie kinderen (een meisje en een jongen-meisjetweeling) én dwerghamster Evert. Ik ben geboren in Amersfoort, een stad waar ik nog steeds graag kom.

Wat doe je het liefst?
Schrijven natuurlijk! En dansen, lezen, hardlopen, naar de film gaan en reizen door Spanje.