foto_annemarie

Annemarie van den Brink is (kinderboeken)auteur, dichter, schrijfcoach en tekstschrijver. Ze geeft schrijftrainingen
en -workshops.

annemarie & contact

over annemarie

Wilde je vroeger al schrijver en dichter worden?
Ja, en juf, zwemjuf of filmster. Als kind schreef ik schriften vol verhalen en gedichtjes. En toen ik een tiener was schreef ik twee meidenboeken. 

Hoe word je schrijver of dichter?
Schrijver of dichter ben je voor een deel al, maar om het te worden moet je je schrijfspieren trainen. Omdat ik nog beter wilde leren schrijven, volgde ik cursussen bij Mirjam Oldenhave (de schrijfster van Mees Kees en veel andere boeken). Een schrijver of dichter is een kei in overal een verhaal of gedicht in zien. Het belangrijkste gereedschap van een schrijver en dichter zijn de kronkels in je hoofd waarmee je anders denkt. En een pen of laptop waarmee je vervolgens dat verrassende of spannende origineel of pakkend opschrijft. 

Hoe kom je op een idee voor een boek?
Als je goed om je heen kijkt en op pad gaat komen de ideeën vanzelf. Veel lezen of naar verhalen luisteren of kijken helpt ook. Zo stuitte ik op oorlogsdagboeken, geschreven door kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Op een grot met geheimzinnige tekens. Ezels die niet zonder elkaar kunnen. Verloren spullen op straat of op het strand. Mijn hoofd is net een bioscoop, wat ik bedenk zie ik zo voor me.

Waar woon je?
In Utrecht, samen met mijn man Rick. We hebben samen drie kinderen. Ik ben geboren in Amersfoort, een stad waar ik nog steeds graag kom.

Wat doe je het liefst?
Schrijven natuurlijk! En kinderen en volwassenen leren verhalen te schrijven. En dansen, lezen, hardlopen, naar de film gaan en reizen door Spanje en Portugal.