foto_annemarie

Annemarie van den Brink is (kinderboeken)auteur, schrijfcoach en tekstschrijver. Ze geeft schrijftrainingen
en -workshops.

annemarie & contact

over annemarie

Leestips

  • Gebr. door Ted van Lieshout. Kun je nog een broer zijn als je broer dood is? Door de gekozen opbouw van dagboekfragmenten invoelende (jeugd)roman over de zoektocht van een jongen naar de innerlijke werelden van hemzelf en zijn overleden broer.
  • Winterlogboek door Paul Auster. Je kunt een boek schrijven in een ik-perspectief of hij/zij-perspectief. Maar dus ook in een jij-perspectief, zo laat Auster je overtuigend ervaren.
  • Hoe fictie werkt door James Wood. Scherp boek over hoe romans en verhalen in elkaar zitten. Van veelzeggende details tot de opbouw van een personage, van stijl tot perspectief. Zonder standaardoplossingen, want een roman is pas virtuoos als hij opvalt door originaliteit natuurlijk.
  • Wonder door R.J. Palacio. Bijzondere jeugdroman over een kind met een gezichtsafwijking dat zich staande leert houden op school. Zette lezers aan tot campagnes tegen pesten.
  • Droomdebuut door Marjoleine Tel. Achttien schrijvers en uitgevers vertellen -van ingeving tot boek- over hun succesvolle debuut dat soms pas na tientallen versies en vele afwijzingen een bestseller werd.

Web