foto_annemarie

Annemarie van den Brink is (kinderboeken)auteur, dichter, schrijfcoach en tekstschrijver. Ze geeft schrijftrainingen
en -workshops.

annemarie & contact

Corona-poëzie

Inmiddels een tweede druk (en helaas, een tweede golf) van deze speciale corona-editie van DICHTER. van Plint.
Ik schreef voor deze bijzondere uitgave twee gedichten: Oma, ben je nog steeds ziek en Reis door je bovenkamer. Dat laatste gedicht eindigt zo:

school samen met ideeën
hou geen afstand tot verbeelding
adem haar in, waar ze je ook brengt.


 

Blijf gezond!

Oorlog in inkt staat op de longlist van de Thea Beckmanprijs 2020, de prijs voor het beste historische jeugdboek. De jury kijkt naar historische jeugdboeken die én goed geschreven zijn én die de lezer op geloofwaardige wijze meenemen in het verleden. In mei volgt de shortlist van vijf titels. De prijsuitreiking vindt plaats op 19 september in het Archeon. Spannend! Lees hier meer over de prijs en de andere genomineerde titels.

 

Op 11 maart presenteerde ik mijn nieuwste boek Oorlog in inkt dat ik schreef met Suzanne Wouda bij het NIOD. Voor het boek selecteerden we veertien dagboeken van kinderen en jongeren die ze bijhielden in de Tweede Wereldoorlog. Maanden bestudeerden we de priegelige handschriften en de spannende en ongelooflijke ervaringen, opgetekend in inkt. Of in potlood, toen de inkt schaars werd. Pleun van de Kidsweek interviewde me heel professioneel! 

 

Wat is ie prachtig geworden! De bloemlezing Ik wou dit ik een vogel was van uitgeverij Ploegsma met 366 natuurgedichten.
Mijn gedicht O boom is in een knipoog naar dat andere 'O'-gedicht van Jules Deelder. 

Eind september verscheen mijn nieuwe boek Het Hersenhotel, een 'vervolg' op het succesvolle Pretpark de Poepfabriek.
Ik maakte beide boeken samen met Marja Baseler en illustrator Tjarko van der Pol. In Het Hersenhotel maak je een reis door je hersens en ontdek je wat jouw talent is.
Op 8 oktober presenteerden we ons boek in Corpus feestelijk met hersencakejes, hersenmutsen en een van de quizzen uit het boek: Hoe gebruik jij je linker- en rechterhersenhelft?