foto_annemarie

Annemarie van den Brink is (kinderboeken)auteur, dichter, schrijfcoach en tekstschrijver. Ze geeft schrijftrainingen
en -workshops.

annemarie & contact

boeken

Het boek is helaas al een poos uitverkocht (ik hoop op een herdruk), maar nog regelmatig lees ik op scholen voor uit Sprookjesletters. Dit keer heeft een basisschool me uitgenodigd voor de Nationale Voorleesdagen.

Met open mond luisteren de kleuters hoe ik Roodkapje (De w van wolf) voorlees. Nu komt het leukste: ik lees nog een keer voor, de kinderen spelen mee. Er zijn drie rollen te vergeven: die van grootmoeder, de wolf en Roodkapje. Vooral bij Roodkapje priemen de vingertjes hoog de lucht in.

Een jongetje in trainingspak en een kunstig geschoren motiefje in zijn haar, laat ik hem Ahmed noemen, kijkt me smekend aan. Hij wordt Roodkapje vandaag en ik kleed hem aan met een rood sjaaltje, een rode cape en een mandje. Hij kijkt apetrots, tot twee jongetjes hem beginnen uit te lachen. Zijn ogen vullen zich met tranen. ‘Ik wil naar mijn moeder!’ klinkt het vanonder het rode sjaaltje.

De juf grijpt het aan als Pedagogisch Leermoment. Ze wijst naar de waslijn waaraan vier petten hangen: een gele, zwarte, witte en rode. Elke kleur pet staat voor een soort gedrag uit de (anti-pest) Kanjertraining. Zo staat de gele pet voor de angsthaas en de rode voor de pestkop. ‘Jullie hebben nu de rode pet op!’ wijst ze de twee jongetjes terecht. Ahmed gooit zijn rode sjaaltje af en kruipt bij de juf op schoot. De juf wijst een ander jongetje aan die vol overtuiging Roodkapje speelt. Petje af voor deze Roodkapjes en de juf.

Corona-poëzie

Corona-poëzie Inmiddels een tweede druk (en helaas, een tweede golf) van deze... meer > 

Oorlog in inkt genomineerd voor Thea Beckmanprijs

Oorlog in inkt staat op de longlist van de Thea Beckmanprijs 2020, de prijs... meer > 

Nieuw boek: Oorlog in inkt

  Op 11 maart presenteerde ik mijn nieuwste boek Oorlog in inkt dat... meer > 

Ik wou dat ik een vogel was

Wat is ie prachtig geworden! De bloemlezing Ik wou dit ik een vogel was van... meer > 
Corona-poëzie Inmiddels een tweede druk (en helaas, een tweede golf) van deze... meer >  Twee gedichten in Poëziekalender 2020,... meer >  Gedicht Verliefd in Langs de lange lindelaan, Uitgeverij... meer >  Gedicht Wat ik je wens kerstkaart,... meer >  Diverse gedichten in DICHTER. (sinds 2017),... meer > 

Poezië voor laaggeletterden 2

Kun je spelen met taal als je laaggeletterd bent? Of is taal een noodzakelijk... meer > 

Letters op locatie

Voor de tweede keer dit jaar hield ... meer > 

DOMstappen

Tijdens het Uitfeest van Utrecht organiseerde DOMunder een aantal workshops... meer > 

Roodkapje / roodpetje

Het boek is helaas al een poos uitverkocht (ik hoop op een herdruk), maar nog... meer >